Grøn hele året rundt og en smuk hækplante? Du kan virkelig gå i enhver retning med Kirsebær laurbær. Kirsebær laurbær er bedre kendt som laurbær. Laurbæren tilhører samme familie som kirsebærtræerne. Dette kan bemærkes, når laurbærbladet bærer bær i sin voksne form. Disse laurbærtræer blomstrer dog sjældent i form af en hæk og har derfor ingen bær.

Hvilke arter bruges til en kirsebær laurbær?

Der er flere typer laurbærblade. Arten bestemmer også udseendet af bugten hæk. Den hurtigst voksende sort er Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’. Denne hækplante giver en høj stedsegrøn hæk inden for få år. Prunus laurocerasus “Caucasica” har væksten i “Rotundifolia”, men har aflange og dybgrønne blade.

Denne form bliver også lidt stivere mod toppen. Den portugisiske kirsebærlaurbær eller Prunus lusitanica har mindre blade og derfor en finere struktur. Denne haveplante er velegnet til både hække og individuelle områder. Prunus lusitanica “Angustifolia” er den mest anvendte sort. En anden form, Prunus lusitanica “Brenelia”, er et udvalg fra “Angustifolia” med let buede blade og en ekstra rød stilk i vintermånederne.

Bugtplanter fås i potter hele året rundt og fra midten af ​​oktober til midten af ​​april også fra jorden med en rodkugle. Potteblade kan plantes hele året rundt. Planter med rodkugle kan plantes mellem midten af ​​oktober og midten af ​​april i salgsperioden. Den nøjagtige tilgængelighed af disse planter afhænger af vejret og kan findes i produkterne.